Ljubitelji palačinki bit će oduševljeni ovom tortom. Savršena je za najveće obožavatelje ovih jednostavnih zalogajčića kao i čokoladnih slastica, a idealna za druženja i rođendanske proslave.
Sastojci
Sastojci za palačinke:
- 4 jaja (L)
- 800 ml mlijeka
- 80 g šećera
- 300 g glatkog brašna
- 1/2 žličice soli
- 25 g rastopljenog maslaca
- ulje za tavu
Sastojci za kakao nadjev:
- 600 ml slatkog vrhnja
- 120 g šećera u prahu
- 60 g kakaa
Sastojci za ganache:
- 250 g tamne čokolade
- 250 ml slatkog vrhnja
Recept za tortu od palačinki
Umutite
Špatulom umutite sve sastojke za palačinke pa pustite da smjesa odstoji na sobnoj temperaturi barem pola sata.
Pecite
Tavu za palačinke lagano premažite suncokretovim uljem i ispecite ih. Od ove smjese trebali biste dobiti između 20 i 25 palačinki promjera 20 ili 22 cm.
Istucite
Najprije hladno slatko vrhnje lagano istucite, a zatim dodajte prosijani šećer u prahu i kakao.
Ohladite
Kad se sastojci u potpunosti sjedine, pokrijte posudu folijom i prebacite u hladnjak.
Namažite
Pripremite tanjur na kojem ćete servirati tortu. Najprije na sredini razmažite malo kreme kako bi se prva palačinka zalijepila i bila stabilna. Stavite palačinku, premažite je tankim slojem kreme pa ponavljajte postupak dok ne potrošite sve palačinke.
Ohladite
Stavite tortu u hladnjak na barem sat vremena.
Otopite
Nasjeckanu čokoladu prelijte vrućim slatkim vrhnjem. Pustite da odstoji minutu, a zatim miješajte dok se čokolada u potpunosti ne rastopi.
Ukrasite
Tortu od palačinki prelijte ganacheom, ukrasite po želji i čuvajte u hladnjaku.