Ako imate zalihu cherry rajčica, dobro ih začinite i ubacite u dobro zagrijanu pećnicu. Za pripremu će vam trebati nekoliko minuta, a ostatak će posla odraditi pećnica!

Pečene cherry rajčice možete poslužiti na tostiranom kruhu ili uz komad piletine, uz palentu, dodati ih na pizzu ili ih kratko izblendati i iskoristiti kao umak za tjesteninu. Dobar tek!

Pečene cherry rajčice

Sastojci:

400 g cherry rajčica
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica balzamičnog octa
1/4 zličice soli
1/4 zličice papra
1/4 zličice čili pahuljica
2 grančice svježeg timijana

Priprema:

Operite cherry rajčice pa ih obrišite papirnatim ručnicima i prepolovite. Stavite ih na lim pa ih prelijte uljem, balzamičnim octom, začinite i pospite svježim timijanom. Rasporedite ih u jedan sloj pa ih stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite otprilike 25 minuta. Poslužite odmah!