Hrvatska glumica Marijana Mikulić posljednjih mjeseci često govori o prehrani svoje obitelji na društvenim mrežama. Obožavatelji je traže brojne savjete pa ona redovito podijeli neke recepte. Sada je podijelila recept za tortu od sira koja ne sadrži jaja, mliječne proizvode, gluten ni šećer. 

Torta od mrkve

Biskvit

Sastojci

  • 180 g zobenog brašna
  • 80 g kokosovog brašna
  • 3 žlice meda
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 10 g praška za pecivo
  • 1 i 1/2 čajna žličica sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 100 ml biljnog mlijeka
  • 350 g ribane mrkve
  • 80 ml cijeđenog soka naranče
  • 2 čajne žličice cimeta
  • 3 žlice kokosovog jogurta.

Priprema

  1. Suhe sastojke dobro promiješate.
  2. Dodajte mokre sastojke i mrkvu, lagano miješajući.
  3. Pripremite kalup obložen papirom za pečenje. U njega prelijte smjesu.
  4. Pecite na 180 Celzijevih stupnjeva 45 minuta.

Krema

  • 400 g veganskog sirnog namaza
  • 100 g veganskog kokosovog margarina
  • 2 žlice soka od naranče
  • 1 žlica meda
  • malo bourbon vanilije.

Priprema

  1. Sve sastojke umutite.
  2. Nakon što se biskvit ohladi, premažite ga kremom.