Priprema čokoladnog moussea ne uključuje nužno upotrebu jaja i hlađenje. Ako ste u žurbi, možete se poslužiti receptom za brzinski mousse od avokada iz blendera, gotov za samo 10-ak minuta.

Prije posluživanja ga pospite cvijetom soli, koji će naglasiti okus kakaa, i pospite grubo nasjeckanim orašastim plodovima po izboru.

Mousse od avokada

Sastojci:

1 zreli avokado
1 zrela banana
40 g kakaa
1 žličica ekstrakta vanilije
Korica male naranče
60 ml javorovog sirupa
5 datulja
50 ml bademovog mlijeka

Priprema:

Avokado i bananu oguli, nareži na manje komade pa ih ubaci u blender sa svim ostalim sastojcima. Izblendaj u glatku smjesu pa podijeli u četiri male posudice i posluži.
Mousse možeš pokriti plastičnom folijom i staviti u hladnjak te poslužiti rashlađeno. U slast!