Dobili ste na poklon pribor za fondue, a nikada ga niste iskoristili? Vrijeme je da društvo oduševite ovim švicarskim specijalitetom od sira.
Uz fondue možete servirati tostirani kruh, svježe narezano povrće, pečene krumpire, tortilla čips, krekere ili grisine.

Fondue od sira

Sastojci:

200 ml bijelog vina
1 žlica limunovog soka
400 g topljivog sira (npr. gruyère ili cheddara)
2 žličice gustina
žličica rakije
1 češnjak

Postupak:

Vino i sok limuna ugrijte u loncu do vrenja. Dodajte naribani sir, šaku po šaku, miješajući nakon svakog dodavanja. Kuhajte nekoliko minuta, dok se sav sir ne otopi. Pomiješajte žličicu rakije s gustinom, dodajte u sir i kuhajte još minutu miješajući.

Servirajte u setu za fondue, uz različite krekere, povrće, krumpiriće ili nachos.