Ma koliko obožavali kuhanje,pojedinih nam dana teško pada druženje sa štednjakom te priželjkujemo jednostavna, brza i fina rješenja! Idealan recept za takve dane krije se u jelu čija priprema i kuhanje traju samo 15 minuta. Riječ je o najjednostavnijoj verziji tjestenine s rajčicama, brzinskom jelu punom okusa!
P.s. Ne nedostaje ljutine!
Tjestenina s rajčicom i pancetom
Sastojci:
400 g širokih rezanaca
200 g pancete
dvije narezane ljute papričica
400 g sjeckane rajčice iz konzerve
2 g bosiljka
Sol
Priprema:
Rezance, ili neku drugu tjesteninu po izboru, kuhajte po uputama na pakiranju. Potom pancetu prepržite na ulju, dodajte sitno nasjeckane ljute papričice i kratko ih popržite. Potom dodajte nasjeckanu rajčicu i malo vode od kuhanja tjestenine. Pustite da se malo krčka, a potom umiješajte rezance kako bi upili umak. Maknite s vatre, prebacite u tanjur pa servirajte s naribanim parmezanom i svježim bosiljkom.