Volite li tradicionalne orijentalne i bosanske slatkiše kao što su tulumbe i hurmašice, sigurno će vam se svidjeti tufahije - jabuke punjene orasima. Jesen je najbolje vrijeme za ovaj desert jer počinje sezona kraljice voća, dok nadjev od oraha i vanilin šećera daje poseban okus blago kiselkastim jabukama.
Kako bi jabuke bile ukusnije, skuhajte ih u sirupu kojim ćete preliti ohlađeno voće.
Recept za tufahije
Sastojci:
4 jabuke
500 ml vode
75 g šećera
1 vrećica vanilin šećera
40 g mljevenih oraha
4-5 žlica vrućeg mlijeka
200 ml slatkog vrhnja
50 g šećera u prahu
Priprema:
Jabuke ogulite, izdubite i odstranite sjemenke. Ulijte vodu i šećer u lonac, zatim dodajte jabuke i kuhajte dok voda ne počne ključati, oko 15 minuta. Tada ih izvadite iz vode i vodu ostavite za preljev.
Promiješajte orahe i vanilin šećer i prelijte vrućim mlijekom. Ovom smjesom napunite jabuke te ih prelijte sirupom (voda sa šećerom u kojoj su se kuhale jabuke). Umutite slatko vrhnje sa šećerom u prahu i prelijte preko jabuka.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.