Kako bi ovi brzi keksići od kokosa ispali savršeno, najprije izvadite sve sastojke iz hladnjaka i potrudite se da se temperatura spusti na sobnu. Uz to, obavezno stavite tijesto na hlađenje jer će se u suprotnom previše razvući u pečenju.

Dobra je vijest da tijesto možete zamrznuti na tri mjeseca. Oblikujte kuglice, stavite ih u zamrzivač na pola sata, a zatim ih raspodijelite u vrećice sa zatvaračem. Kada se zaželite keksića, prebacite ih u hladnjak, pričekajte da se malo odmrznu, a zatim ih ispecite prema uputama. U slast!

Keksi od kokosa

Sastojci:

80 g kokosovog brašna
280 g glatkog brašna
230 g maslaca
100 g šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
1 žličica korice limuna
2 žlice limunovog soka
prstohvat soli

Priprema:

Izmiksajte maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu pa dodajte ekstrakt vanilije, malo soli i limunovu koricu. Nastavite miksati dok se sastojci ne sjedine, dodajte limunov sok i kokosovo brašno, a na kraju i prosijano glatko brašno. Tijesto rukama oblikujte u disk, omotajte ga folijom i stavite u hladnjak na najmanje pola sata.

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a lim obložite papirom za pečenje. Dlanovima oblikujte kuglice pa ih poslažite na lim s razmakom od nekoliko centimetara. Pecite ih otprilike 15 minuta, dok donja strana i rubovi ne poprime zlatnu boju. Pričekajte da se u potpunosti ohlade, a potom ih premjestite u posudu s poklopcem i čuvajte ih u hladnjaku. U slast!