Ako vam je dosadio klasičan hummus, unesite malo dinamike u svoj jelovnik uz pomoć - cikle. Kuhana cikla pridonijet će i bojom, ali i nezamjenjivim zemljastim okusom. Dobro začinite pa poslužite uz krekere, grisine, tostirani kruh ili štapiće svježeg povrća.

Hummus s ciklom

Sastojci:

250 g kuhane cikle
konzerva slanutka (400 g)
1 režanj češnjaka
1 žličica mljevenog korijandera
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice limunovog soka
sol, papar

Priprema:

Slanutak dobro ocijedite pa ga pomiješajte u blender s komadima kuhane cikle, očišćenim češnjakom, maslinovim uljem, korijanderom i sokom limuna. Izblendajte u glatku smjesu, začinite soli i paprom pa po potrebi dodajte još malo limunovog soka.

Servirajte odmah ili prebacite u čistu staklenku i čuvajte u hladnjaku dva dana.