Dobra je vijest što vam za pripremu maslaca od badema trebaju samo dva sastojka - bademi i malo soli. Bademi će u tostiranju I blendanju otpustiti masnoću pa nije potrebno dodavati ulje.
Osim što maslac možete jesti žlicom I mazati na kruh, lako ga možete upotrijebiti I u pripremi različitih deserata. U slast!
Maslac od badema
Sastojci:
400 g badema
½ žličice soli
Priprema:
Zagrijte pećnicu od 180 stupnjeva, a lim obložite papirom za pečenje. Rasporedite bademe po limu pa ih pecite 10-12 minuta, dok ne poprime laganu boju. Pričekajte par minuta da se ohlade pa ih prebacite u multipraktik. Dodajte sol pa ih usitnite u pastu.
Trebat će vam 10-ak minuta, ovisno o jačini samog multipraktika te o tome volite li potpuno gladak maslac ili ne. Prebacite u dvije male staklenke, poklopite i čuvajte u hladnjaku do dva tjedna.