Ovi slasni popečci od tikvica poslužit će kao snack, vege alternativa burgeru, ali i prilog uz meso. Idealan su odabir za filmsku večer, posluženi s blagim umakom od vrhnja i začinskog bilja.
Preporučujemo da uživate u njima dok su topli i hrskavi, tada su definitivno najukusniji, ali ostatak možete spremiti u plastičnu posudu i kratko čuvati u hladnjaku.
Hrskavi popečci od tikvica
Sastojci:
500 g tikvica
300 g krumpira
1 luk
4 žlice brašna
2 žlice pšenične krupice
4 žlice naribanog parmezana
1 žličica mediteranske mješavine začina
2 jaja
sol, papar
Priprema:
Tikvice operite. Krumpire ogulite i operite. Oboje naribajte nasitno, posolite, a zatim dobro promiješajte. Pustite da smjesa malo odstoji, a za to vrijeme luk ogulite i sitno nasjeckajte. Iz krumpira i tikvica iscijedite višak vode pa ih pomiješajte s lukom, brašnom, grizom, parmezanom, jajima i začinima. U tavici zagrijte ulje, oblikujte popečke i pržite ih nekoliko minuta sa svake strane, dok ne poprime zlatnu boju.
Ponavljajte postupak dok ne potrošite smjesu. Dobar tek!