Ako više volite "asistirati" svojoj pećnici, no aktivno sudjelovati u pripremi obroka, ovaj će vam recept dobro doći. Morate samo pripaziti na vrijeme i strpljivo pričekati da se patlidžani dobro ispeku te ih brzo poslužiti, dok su topli, a sir se rasteže.
Količina je dovoljna za dvije osobe, a cjelokupna priprema trajat će otprilike sat vremena. Dobar tek!
Zapečeni patlidžani s mozzarellom i rajčicom
Sastojci:
2 manja patlidžana
1 manji češanj češnjaka
2 rajčice, narezane na kockice
2 manja luka, nasjeckana
200 g mozzarelle
svježi bosiljak
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Patlidžane operite, probodite vilicom na par mjesta pa ih pecite 30-ak minuta u pećncii, dok ne omekšaju. Nemojte ih prepeći jer ćete ih vratiti u pećnici nakon punjenja.Pričekajte da se ohlade pa ih uzduž prerežite i pažljivo izvadite meso iz sredine. Meso patlidžana nasjeckajte nožem pa ga pomiješajte s ostalim sastojcima, izuzev sira.
Smjesom napunite patlidžane i vratite ih u pećnicu na 10-ak minuta. Potom ih pospite naribanom mozzarellom i još kratko pecite, dok se ne otopi.