Zahvaljujući hrani možemo putovati i u okrilju vlastitoga doma. Gastro putovanje iz naše kuhinje ovoga nas puta odvodi na daleki Tajland, odakle podrijetlo vuče zvijezda današnjeg recepta - mango. Recept pred vama odmak je od klasičnog shvaćanja ove salate, no predstavlja pravu eksploziju različitih okusa. Plus, vrvi brojnim zdravim namirnicama pa se nećete gristi ako pojedete punu zdjelu.

Salata s mangom

Sastojci za salatu:
½ manjeg svježeg krastavca 
sitno narezani vlasac
hrpa mladog špinata
½ jalapeño papričice
½ sitno narezanog manga
po želji je 6-7 oraha

Sastojci za preljev:
½ velikog manga
½ jalapeño papričice
sok od pola limuna
1 žlica senfa
sol po ukusu
2-3 žlice maslinovog ulja
1 žlica balzamičnog octa

Priprema:

Krastavac narežite na tanke kriške, sitno nasjeckajte vlasac i špinat, a mango i jalapeño papričicu nasjeckajte na kockice. Sve sastojke pomiješajte u zdjeli. Za preljev u blenderu izmiješajte mango, jalapeño papričicu, limun, senf i sol. Potom dodajte maslinovo ulje i balzamični ocat, sve dok ne dobijete željenu konzistenciju. Kušajte kako bi prilagodili slanoću. Sve što ostaje je preliti salati i uživati u rapsodiji okusa!