Ako vam je dosadio klasičan cheesecake, isprobajte baskijski cheesecake koji je izvana karameliziran, a iznutra prozračan poput moussea. Priprema je jednostavna, popis sastojaka je kratak, ali imajte na umu da se peče sat vremena te da se treba u potpunosti ohladiti prije rezanja. Upravo zato preporučujemo da ga pripremite večer prije serviranja. U slast!

Baskijski cheesecake

Sastojci:
900 g krem sira
300 g šećera
6 jaja (L)
500 ml slatkog vrhnja
1/2 žličice soli
1 žličica ekstrakta vanilije
40 g glatkog brašna

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Kalup za tortu nauljite pa ga uredno obložite papirom za pečenje, tako da papir malo strši iznad kalupa. Izmiksajte krem sir sobne temperature sa šećerom u pahuljastu smjesu bez grudica. Nastavite miksati, dodajte jedno po jedno jaje, a potom i sol, vaniliju i slatko vrhnje. Miksajte dok se svi sastojci ne sjedine. Prosijte brašno pa ga lagano, drvenom ili silikonskom žlicom, umiješajte u preostale sastojke.

Pecite otprilike sat vremena, dok cheesecake ne poprimi smeđu boju, poput karamela. Pustite da se ohladi u potpunosti pa pažljivo odlijepite papir za pečenje.