Gotovo da nema doručka koji se može mjeriti s toplim palačinkicama pa se svaka utrošena minuta isplati. Visoka očekivanja će opravdati recept sa zobenim pahuljicama i sezamom, koje lako možete poslužiti u slatkoj, ali i slanoj verziji - ovisno o tome što volite.

Pripremljene palačinkice pospite šećerom u prahu i ukrasite svježim voćem. Naravno, šećer možete zamijeniti javorovim sirupom ili medom. Ako pak se odlučite za slanu verziju, samo izbjegnite šećer i dodajte malo bogatiji prstohvat soli.

Palačinke sa zobenim pahuljicama

Sastojci:
100 g zobenih pahuljica
500 ml mlijeka
2 jaja
prstohvat soli
100 g brašna
½ žličice praška za pecivo
1 žlica šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 žlica sezama

Priprema:
Zobene pahuljice namočite u mlijeko pa pričekajte otprilike sat vremena da nabubre. Nakon toga dodajte jaja, sol, prosijano brašno pomiješano s praškom za pecivo, šećer i sezam. Promiješajte pa ostavite smjesu da miruje.
Tavu za palačinke premažite s malo ulja, ulijte dio tijesta, zagladite i ispecite s obje strane tako da tijesto poprimi zlatnu boju. Poslužite odmah!