Niste baš tipovi od kuhanja? Bez brige, recept koji donosimo u nastavku uspješno će spremiti i najveće „neznalice“. Svjetsku slavu ovaj je jednostavan recept dosegnuo zahvaljujući društvenim mrežama, a u njegov uspjeh uvjerili su se milijuni korisnika.

Ove spicy krumpiriće poslužite uz zanimljivi dip od majoneze, senfa, meda, limunovog soka, češnjaka u prahu i peršina.

Ljutkasti pečeni krumpirići

Sastojci:

krumpiri
maslinovo ulje
nasjeckani češnjak
sušeni peršin
sušeni origano
sušena čili papričica (chili flakes)
sol, papar

Priprema:

Broj krumpira koji ćete koristiti je proizvoljan. Valja ih kratko prokuhati u slanoj vodi, otprilike 10 minuta. U međuvremenu pripremite prvi umak kojim ćete ih premazati. U zdjeli pomiješajte ulje, češnjak, origano, grubo mljeveni sušeni čili, peršin, sol i papar.

Krumpire prelijte pripremljenim umakom, promiješajte rukama pa ih stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C. Pecite sve dok ne poprime zlatnu boju. Dok se krumpiri peku, pripremite dip u koji ćete ih umakati tako da pomiješate majonezu, senf, med, limunov sok, mljeveni češnjak i peršin. I to je to – doista je tako jednostavno!