Par sastojaka iz hladnjaka, kupovno lisnato tijesto i vezica šparoga... Ovo je kratka lista namirnica koje će vam biti potrebne za pripremu ukusnog tarta. Najbolji je kada je svjež jer je lisnato tijesto još uvijek hrskavo. Poslužite ga sa žlicom vrhnja i uživajte u jednostavnom proljetnom obroku.

Tart sa šparogama

Sastojci:

250 g lisnatog tijesta
1 žlica maslinovog ulja
1 režnjak češnjaka
150 g naribanog sira
450 g šparoga
sol, papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Odmotajte razvaljano lisnato tijesto pa ga lagano probodite vilicom na više mjesta. Premjestite ga na lim i pecite 10 minuta. Kad ga izvadite iz pećnice, premažite ga smjesom maslinovog ulja i sitno nasjeckanog češnjaka, pospite ga naribanim sirom pa rasporedite šparoge. Ostavite otprilike 2 cm slobodnog prostora uz rubove.

Vratite tart pećnicu na još 15 do 20 minuta. Tijesto bi trebalo poprimiti zlatnu boju, a sir bi se trebao rastopiti.