Sloppy Joe je "neuredan" sendvič s mljevenim mesom, koji je bio osobito popularan u SAD-u u prvoj polovici 20. stoljeća. Popularnost mu ne opada, a ima i mnoštvo varijacija. Recept koji smo pripremili za vas je gotovo autentičan, ali umjesto govedine je upotrebljena nešto laganija puretina.

Priprema će vam oduzeti maksimalno pola sata, a sastojci u nastavku su dovoljni za punjenje čak osam hambi peciva. Dobar tek!

Sloppy Joe od puretine

Sastojci:

700 g mljevenog mesa
2 žličice soli
1/4 žličice papra
1 veća mrkva
1 manji luk
2 režnja češnjaka
1 žlica smeđeg šećera
1 žlica vinskog octa
1 žlica Worcestershire umaka
600 ml umaka od rajčice

Priprema:

U većoj tavi popržite luk i češnjak na maslinovom ulju pa dodajte meso i začinite. Kad meso potamni, dodajte mrkvu, promiješajte i pričekajte da malo omekša. Potom dodajte smeđi šećer, ocat i Worcestershire, promiješajte pa kuhajte otprilike pet minuta. Na kraju ulijte umak od rajčice, pričekajte da počne ključati, smanjite vatru, poklopite i pustite da krčka 10-ak minuta. isprobajte i po potrebi dodatno začinite, a zatim mesom napunite lagano tostirana hambi peciva. Poslužite odmah!