U grickalicama možete uživati bez grižnje savjesti zbog onog što piše na deklaraciji - ako ih pripremite sami. Ako se posvetite pripremi grickalica kod kuće, uštedjet ćete nešto novca, a sve će biti začinjeno točno po vašem ukusu.
Ako ste za, predlažemo da započnete s pripremom hrskavog i ljutkastog slanutka iz pećnice. Priprema traje manje od 20 minuta, a količina je dovoljna za dvije osobe. Dobar tek!
Sastojci:
450 g kuhanog slanutka
2 žlice maslinovog ulja
1 žličica mljevene slatke paprike
1 žličica dimljene mljevene paprike
2 žličice ljute mljevene paprike
½ žličice soli
naribana korica limuna
1 žličica nasjeckanog svježeg ružmarina
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Slanutak isperite, ocijedite i dobro posušite papirnatim ubrusom. Prebacite ga u veliki lim za pečenje i pecite 10-ak minuta. Protresite pa pecite još 10 minuta, pripazite da ne izgori.
U međuvremenu, u velikoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, mljevene paprike, sol, limunovu koricu i ružmarin. Umiješajte pečeni slanutak i tresite dok se sastojci dobro ne pomiješaju, a zatim sve ponovno stavite u pećnicu na tri do pet minuta. Poslužite dok je još toplo.