Odlična salata ali i vrlo popularno arapsko jelo priprema se od bulgura ili kvinoje uz dodatak rajčica, sjeckanog peršina, mente, maslinovog ulja, limunovog soka i soli. Ovu se zdravi i hranjivu salatu poslužuje u svako doba dana, kao priolog ili samostalni obrok. Naša je preporuka da tabbouleh poslužite uz roštilj ili uz ukusne lepinje i pogače.

Tabbouleh

Sastojci:

200 g rajčica (bez sjemenki i narezane na sitno)
200 g krastavaca (bez sjemenki i narezani na sitno)
200 g kuhane kvinoje
100 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
2 limuna (sok i pulpa)
50 g usitnjenog lista peršina
25 g usitnjene mente

Za posluživanje
6 flatbread pogačica
apicy umak
nasjeckani listovi salate puterice

Priprema:

Pecite batate na 180 stupnjeva 30 do 40 minuta ili dok ne omekšaju. Kad se ohlade, ogulite im koru. Meso batata pomiješajte sa svim sastojcima i usitnite vilicom. Zarolajte okruglice od 50 g u sjemenke sezama te pecite 10 do 12 minuta u pećnici na 180 stupnjeva. Pripremite umak tako da umutite sve sastojke u glatku smjesu te pomiješajte sve sastojke za tabbouleh. Ugrijte flatbread pogačice, nadjenite ih žlicom tabbouleha te s malo narezane zelene salate, dodajte falafele i umak. Zarolajte i poslužite.