Princeza Diana nije skrivala svoju borbu s bulimijom, koja ju je tijekom osamdesetih godina gurnula u nezdrave obrasce ponašanja kada je riječ o hrani.
Međutim, nakon što se 1992. godine definitivno razišla s današnjim kraljem Charlesom – četiri godine prije formalnog razvoda – javnost je imala priliku upoznati novu Lady Di: snažnu, hrabru ženu punu samopouzdanja.
Taj novi životni pravac pratio je i zdrav, odgovoran pristup prehrani, kako je jednom otkrio njezin bivši kuhar Darren McGrady.
'Do trenutka kad sam došao u Kensingtonsku palaču, princeza je već pobijedila bulimiju i javno govorila o tome, u nadi da će njezina iskustva pomoći i drugima. Vratila se na pravi put', ispričao je on za Hello.
'Svakoga dana išla je u teretanu, izgledala je bolje nego ikad. Promijenila se i počela jesti zdravije', rekao je tada kraljevski kuhar, koji je detaljno opisao i kako je izgledao njezin dnevni jelovnik.
Doručak princeze Diane
Prema pisanju Saturday Evening Posta 1989. godine, Lady Di bi dan započinjala s grejpom, muslijem i kriškom tosta.
No s dolaskom Darrena McGradyja njezin se doručak promijenio – često bi joj pripremao jelo nazvano Egg Suzette: pečeni krumpir punjen špinatom i poširanim jajetom, uz malo Holandez umaka.
Ručak princeze Diane
Središnji obrok dana bio je raznolik, no princezino omiljeno jelo bile su paprike punjene tikvicama, gljivama, rižom, mozzarellom, parmezanom i umakom od rajčice i paprike.
Večera princeze Diane
Kada je 1981. godine jedna institucija iz Južnoafričke Republike zamolila kraljevsku obitelj da podijeli omiljene recepte za potrebe jedne knjige, Dianin tajnik Oliver Everett odgovorio je da princeza najradije jede ukrajinski boršč – juhu od cikle.
I Darren McGrady kasnije je otkrio da meso, osobito crveno, nije imalo značajno mjesto u njezinoj prehrani:
'Princeza nikada nije jela mnogo crvenog mesa. Nije jela ni govedinu ni svinjetinu. Povremeno bi konzumirala janjetinu kad bi imala goste, no uglavnom je birala piletinu, ribu ili vegetarijanske opcije.'
Što se tiče začina, princeza je kuharu naglasila da ne pretjeruje, osobito kad je riječ o pripremi umaka.
Omiljeni desert princeze Diane
Iako se uglavnom hranila lagano i zdravo, povremeno bi se zasladila domaćim desertom koji joj je McGrady pripremao u kuhinji Kensingtonske palače. Njezin omiljeni slatkiš bio je puding od kruha i maslaca, no jela bi ga rijetko, i to u malim porcijama.
'I samo kad bi William i Harry bili kod kuće. Nikad to ne bi tražila kad je bila sama', prisjetio se McGrady, a prenosi Glossy.