Jela pripremljena uz pomoć papira za pečenje su mirisna, sočna i zdrava. Za pripremu jela u "škartocu" ili kako bi Francuzi rekli "en papillote" a Talijani "al cartoccio", važno je znati da se namirnice krčkaju u vlastitim sokovima, uz minimalni izvor masnoće, a metoda prioreme odlična je kako za jela s ribom tako i ona s mesom i povrćem. Važno je pri vađenju jela iz pećnice te pri posluživanju pripaziti jer se pri pečenju u papirnatom omotaču u paketiću nakuplja para, stoga otvarajte oprezno.

A kako oblikovati paketiće? Naša su preporuka dva načina:

BOMBON
Paketići koji su s obje strane svezani kuhinjskim koncem izgledaju poput bombona. Ovakav način pakiranja prikladan je za manje komade voća, povrća i sličnog. Sastojke poredajte na papir za pečenje, sa strana ostavite malo slobodnog prostora, a zatim oblikujte paketiće u obliku bombona ili vrećica.

OMOTNICA
Ovaj se oblik formira na sljedeći način: presavijte jedan komad papira za pečenje ili spojite dva komada papira. Uglove presavijte nekoliko puta i pričvrstite ih kvačicama. Omotnica je prikladna za veće porcije, primjerice za tikvice, lazanje, svinski lungić i slično.