Aromatični keksići s osvježavajućom kremom od limuna idealni za bilo koje godišnje doma, blagdane ili pak proljetno popodne uz šalicu čaja. Od ovog recepta dobit ćete 12 keksića, što je dovoljno za pripremu šest dekadentnih sendvič-keksa.

Ako vam u posjet dolazi veća ekipa, svakako utrostručite sastojke. Uz to, imajte na umu da smjesa za kekse treba odstajati prije pečenja. U slast!

Sendvič-keksi s kremom od limuna

Sastojci za kekse:

100 g maslaca
50 g bijelog šećera
100 g smeđeg šećera
25 g meda
1 jaje
180 g glatkog brašna
1/4 žličice sode bikarbone
1 žličica đumbira u prahu
1/4 žličice muškatnog oraščića
1/4 žličice klinčića u prahu
1/4 žličice kardamoma u prahu
75 g demerara šećera

Sastojci za punjenje:

curd od limuna
mascarpone

Postupak:

U posudi izmiksajte maslac, bijeli i smeđi šećer, med i jaje. U drugoj posudi pomiješajte sve ostale suhe sastojke, osim demerara šećera. Dodajte suhe sastojke u smjesu s maslacem pa miksajte dok ne dobijete mekanu ljepljivu smjesu. Omotajte tijesto u prozirnu foliju i stavite ga u hladnjak na najmanje dva sata.

Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Oblikujte kuglice, uvaljajte ih u demerara šećer pa ih rasporedite po limu obloženom papirom za pečenje. Pecite ih 12-14 minuta, dok ne poprime zlatnu boju po rubovima. Izvadite kekse I pričekajte da se ohlade. Za to vrijeme izmiksajte curd s limunom s mascarponeom. Na jedan stavite žličicu kreme od limuna pa ga preklopite drugim keksom.