Iako je namaz od lješnjaka i kakaa definitivno najpopularniji izbor, ne treba zanemariti ni alternativne varijante, poput one s kikiriki maslacem. Priprema će vam oduzeti manje od 10 minuta, a u namazu možete uživati do dva tjedna. Bitno je samo da sterilizirate staklenku i čuvate ga u hladnjaku.
Poslužite ga sa svježim kruhom, upotrijebite ga kao nadjev za palačinke ili vafle, dodajte ga u tartove i torte - ili ga jednostavno jedite žlicom.
Namaz od kikirikija i kakaa
Sastojci:
200 g maslaca od kikirikija
100 g šećera u prahu
50 g kakaa u prahu
Prstohvat soli
2 žlice ulja kikirikija
Priprema:
Ubacite maslac od kikirikija, šećer u prahu, kakao, sol i žlicu ulja u veliku posudu pa izradite električnim mikserom. Postepeno dodajte preostalo ulje sve dok ne dobijete gustoću koja vam odgovara. Po potrebi povećajte količinu ulja od kikirikija te uzmite u obzir da će se stisnuti tijekom hlađenja.
Premjestite u steriliziranu staklenku i čuvajte u hladnjaku. U slast!