Ako na polici u smočnici imate veliku konzervu bijelog graha, iskoristite ga za pripremu odličnog namaza. Trebat će vam nekoliko pristupačnih sastojaka koje već vjerojatno imate kod kuće - i blender.

Namaz poslužite odmah, najbolje uz svježi crni ili pak tostirani kruh, te uz zapečene cherry rajčice. Dobar tek!

Namaz od bijelog graha

Sastojci:

800 g bijelog graha iz limenke
sok polovice limuna
2 žlice maslinova ulja
1 češanj češnjaka
2 žlice vinskog octa
1 žličica senfa
sol i svježe mljeveni papar
Nekoliko listića svježeg bosiljka

Priprema:

Grah iz limenke ocijedite i dobro isperite. Stavite ga u blender ili električnu sjeckalicu pa mu dodajte limunov sok, maslinovo ulje, oljušteni češnjak, senf te soli i papra po ukusu. Miksajte dok ne nastane gladak pire, a po potrebi dodajte žlicu do dvije vode. U pire dodajte listiće svježeg bosiljka pa još kratko blendajte. Poslužite odmah!