Stručnjaci preporučuju konzumiranje ribe barem dva puta tjedne kako bi tijelo dobilo važne omega-3 masne kiseline. U Hrvatskoj je običaj petkom jesti ribu i morske plodove, a ako i vi prakticirate to, tijelo će vam biti zahvalno. Ako često pripremate ribu, znate da su recepti ponekad komplicirani. Sad je vrijeme da isprobate tjesteninu s lososom i graškom koja je gotova za 20 minuta.
Tjestenina s lososom i graškom
Sastojci
- 240 g fusillija od cjelovitog pšeničnog brašna (ili neke tjestenina po vašem izboru)
- komadić maslaca
- 1 velika ljutika sitno nasjeckana
- 140 g smrznutog graška
- 2 fileta lososa narezani na komade
- 140 g crème fraîche (možete koristiti i kiselo vrhnje)
- 1/2 kocke povrtne juhe s niskim udjelom soli
- malo nasjeckanog vlasca
- malo crnog papra
Priprema
- Zakuhajte vodu u loncu i skuhajte fusille (ili tjesteninu) prema uputama na pakiranju.
- U međuvremenu, zagrijte komadić maslaca na tavi na laganoj vatri, zatim dodajte ljutiku i pržite 5 minuta ili dok ne omekša.
- Dodajte grašak, losos, crème fraîche i 50 ml vode. Dodajte kocku povrtne juhe.
- Kuhajte 3-4 minute dok ne bude potpuno kuhano, umiješajte vlasac i malo crnog papra.
- Zatim tjesteneninu, losos i grašak pomiješajte i poslužite.
Prethodna vijestSljedeća vijest