Stručnjaci preporučuju konzumiranje ribe barem dva puta tjedne kako bi tijelo dobilo važne omega-3 masne kiseline. U Hrvatskoj je običaj petkom jesti ribu i morske plodove, a ako i vi prakticirate to, tijelo će vam biti zahvalno. Ako često pripremate ribu, znate da su recepti ponekad komplicirani. Sad je vrijeme da isprobate tjesteninu s lososom i graškom koja je gotova za 20 minuta. 

Tjestenina s lososom i graškom

Sastojci

  • 240 g fusillija od cjelovitog pšeničnog brašna (ili neke tjestenina po vašem izboru)
  • komadić maslaca
  • 1 velika ljutika sitno nasjeckana
  • 140 g smrznutog graška 
  • 2 fileta lososa narezani na komade
  • 140 g crème fraîche (možete koristiti i kiselo vrhnje)
  • 1/2 kocke povrtne juhe s niskim udjelom soli
  • malo nasjeckanog vlasca 
  • malo crnog papra

Priprema 

  1. Zakuhajte vodu u loncu i skuhajte fusille (ili tjesteninu) prema uputama na pakiranju.
  2. U međuvremenu, zagrijte komadić maslaca na tavi na laganoj vatri, zatim dodajte ljutiku i pržite 5 minuta ili dok ne omekša.
  3. Dodajte grašak, losos, crème fraîche i 50 ml vode. Dodajte kocku povrtne juhe.
  4. Kuhajte 3-4 minute dok ne bude potpuno kuhano, umiješajte vlasac i malo crnog papra. 
  5. Zatim tjesteneninu, losos i grašak pomiješajte i poslužite.