Obožavamo povrće koje možemo pripremati na razne načine. Zato je tikvica naš omiljeni odabir, bogata raznim vitaminima i mineralima, ukusna, lako se priprema, a može se i dodati u razna jela. Ako ste i vi ljubitelj ovog svestranog povrća, morate isprobate popečke od tikvica i purećeg mesa

Popečci od tikvica i purećeg mesa 

Sastojci 

Povrtna masa:

  • 2 jajeta 
  • 2 prstohvata soli 
  • 1/2 čajne žličice začinskog bilja
  • 2 tikvice 
  • malo soli 
  • 2 krumpira 
  • 1 mrkva
  • 1 glavica luka 
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 žlice griza 
  • list jednog peršina, sitno nasjeckana 

Mesna smjesa: 

  • 250 mljevenog purećeg mesa 
  • 1 mladi luk, nasjeckan
  • 1 češanj češnjaka, nasjeckan
  • prstohvat timijana 
  • 1/4 čajne žličice soli
  • 1 žumanjaka 
  • 60 g naribane mozzarelle
  • biljno ulje za prženje

Priprema 

1. Naribajte tikvice, posolite ih i ostavite da puste vodu 10 minuta. Zatim ih dobro ocijenite. Potom naribajte krumpir, mrkvu, luk, češnjak pa sve pomiješajte s jajima, grizom, peršinom i začinima. 

2. U drugoj posuditi pomiješajte mljeveno pureće meso, mladi luk i češnjak, timijan, sol, žumanjak i mozzarellu. Dobro promiješajte. 

3. U povrtnu smjesu dodajte mesnu i sve dobro sjedinite. Oblikujte popečke rukama. 

4. Pržite u tavi na biljnem ulju ili u pećnici na 200°C oko 25 minuta, dok ne porumene.

U videu pogledajte pripremu