Obožavamo povrće koje možemo pripremati na razne načine. Zato je tikvica naš omiljeni odabir, bogata raznim vitaminima i mineralima, ukusna, lako se priprema, a može se i dodati u razna jela. Ako ste i vi ljubitelj ovog svestranog povrća, morate isprobate popečke od tikvica i purećeg mesa.
Popečci od tikvica i purećeg mesa
Sastojci
Povrtna masa:
- 2 jajeta
- 2 prstohvata soli
- 1/2 čajne žličice začinskog bilja
- 2 tikvice
- malo soli
- 2 krumpira
- 1 mrkva
- 1 glavica luka
- 1 češanj češnjaka
- 2 žlice griza
- list jednog peršina, sitno nasjeckana
Mesna smjesa:
- 250 mljevenog purećeg mesa
- 1 mladi luk, nasjeckan
- 1 češanj češnjaka, nasjeckan
- prstohvat timijana
- 1/4 čajne žličice soli
- 1 žumanjaka
- 60 g naribane mozzarelle
- biljno ulje za prženje
Priprema
1. Naribajte tikvice, posolite ih i ostavite da puste vodu 10 minuta. Zatim ih dobro ocijenite. Potom naribajte krumpir, mrkvu, luk, češnjak pa sve pomiješajte s jajima, grizom, peršinom i začinima.
2. U drugoj posuditi pomiješajte mljeveno pureće meso, mladi luk i češnjak, timijan, sol, žumanjak i mozzarellu. Dobro promiješajte.
3. U povrtnu smjesu dodajte mesnu i sve dobro sjedinite. Oblikujte popečke rukama.
4. Pržite u tavi na biljnem ulju ili u pećnici na 200°C oko 25 minuta, dok ne porumene.
U videu pogledajte pripremu