Tjestenina i jela s tjesteninom spadaju u najomiljenija jela na svijetu. Obična tjestenina od bijelog brašna jedna je i od najjeftinijih i najpraktičnijih namirnica, a vrlo zasitnih jer je bogata ugljikohidratima.
Ukusna je i skuhana te prelivena umakom od rajčice, a ako želite malo pojačati obrok, zapecite je u pećnici sa sirom. Ovakav obrok gotov je za pola sata.
Sastojci
400 g tjestenine
400 g krem sira
2 rajčice
400 ml nemasnog kiselog vrhnja
100 g sira
sol, papar
Recept za zapečenu tjesteninu sa sirom i rajčicom
Skuhajte tjesteninu
Skuhajte tjesteninu kao i obično u slanoj vodi.
Pripremite rajčice
Rajčice operite i narežite na kolutiće.
Pomiješajte
Kada je tjestenina kuhana, procijedite je, pomiješajte s krem sirom, začinite po želji i sve zajedno stavite u vatrostalnu zdjelu.
Prelijte
Prelijte neutralnom kiselim vrhnjem, složite gore rajčicu.
Pecite
Pokrijte folijom i stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 200 stupnjeva. Pecite dvadesetak minuta.
Pospite sirom
Pred kraj pečenja maknite foliju, pospite naribanim sirom i vratite u pećnicu da se uhvati korica i lijepo zapeče.