Prvi svibnja savršen je dan za roštilj, pogotovo ako je sunčano. Svatko ima svoje favorite s roštilja, možda su to ćevapi, pljeskavice, carsko meso, a mi vam predlažemo da isprobate ove sočne batke. Uz nekoliko vrsta začina, batke i malo ulja, pronaći ćete svoj novi omiljeni recept.
Recept za najsočnije batke s roštilja
Sastojci
- 16 pilećih bataka
- 4 čajne žličice maslinovog ulja
- 3 čajne žličice češnjaka u prahu
- 1 čajna žličica luka u prahu
- 1 i 1/2 čajna žličica dimljene paprike
- 1 čajna žličica senfa u prahu
- 1/2 čajne žličice ljute papričice u prahu
- 1 čajna žličica soli
- 1 čajna žličica papra
Priprema
1. Ostavite pileće batke da postignu vanjsku temperaturu prije pečenja na roštilju.
2. Dok pripremate batke, zagrijte roštilj. Za to vrijeme osušite batke i ravnomjerno ih premažite sa svih strana maslinovim uljem.
3. Pomiješajte sve začine, sol i papar. Lagano utrljajte mješavinu začina na sve strane bataka, uključujući i ispod kože.
4. Kad se roštilj zagrije, namažite uljem da se ne lijepi. Poredajte pileće batke po roštilju i razmaknite jedan od drugog. Roštiljate oko 25 minuta, okrećući ih svakih 5 minuta.
5. Skinite s roštilja i ostavite da ostoje oko 5 minuta prije serviranja. Ostatke čvrsto umotajte u foliju i čuvajte u hladnjaku do 4 dana.
Izvor: Stvar ukusa