Vrući dane znače samo jedno, a to su druženja na otvorenom i roštiljanje sa najmilijima. Kako bi pokazali svoje vještine u pripremi roštilja, isprobajte recept koji smo pronašli za vas. Ovi pileći ražnjići tako su sočni i mekani da nestaju u tren oka. Poslužite ih uz osvježavajuću šopsku salatu.
Sastojci:
- 4 pileća prsa bez kože i kostiju
- 1 žlica otomljenog maslaca
- 1 žličica soli
- pola žličice papra
- pola žličice češnjaka u prahu
- pola žličice mljevene slatke paprike
Priprema:
Za salamuru, napunite jednu zdjelu s 1l tople vode i 70 g soli. Miješajte dok se većina soli ne rastopi. Dodajte cijela pileća prsa i ostavite ih u vodi da odleže 15 minuta ili 2-3 sata. Izadite pileća prsa iz salamure, isperite ih hladnom vodom, a zatim ih osušite papirnatim salvetama.
Zagrijte roštilj na srenje jaku temperaturu. Ako koristite drvene ražnjiće potopite ih na 15 minuta u vodu. Narežite pileća prsa na kockice srednje veličine. Dodajte ih u veliku zdjelu i ravnomjerno pokapajte maslinovim uljem, dobro promiješajte.
U zasebnoj maloj posudi pomiješajte sol, papar, češnjaku u prahu i papriku dok se ne sjedini sve. Mješavinu začina ravnomjerno pospite po piletini. Zatim miješajte dok se piletina ravnomjerno ne prekrije začinima. Piletinu ravnomjerno nanizajte na ražnjić.
Kad se roštilj zagrije, ravnomjerno rasporedite ražnjiće na roštilj. Pecite 10-14 minuta, okrećući, dok piletina ne postan zlatno smeđe boje.
Ražnjiće premjestite na čisti tanjur u dobro obložite aluminijskom folijom. Pustite piletinu da odstoji barem 5-10 minuta. Poslužite dok su još topli, možete pokapati limunom.
Servirajte uz jedan od 5 umaka za savršen roštilj.
Izvor: Gimme some oven
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.