Kada se domognete mirisnih zrelih rajčica, od njih napravite jednostavan ručak za sve generacije. Dozu ljutine možete unijeti svježim čili papričicama (bez koštica) ili, primjerice, kajenskim paprom u prahu.

Predlažemo da tjesteninu poslužite uz makarone ili penne. Dobar tek!

Tjestenina s ljutim umakom od rajčice

Sastojci:

800 g zrelih rajčica

2 crvene čili papričice

1 luk

2 režnja češnjaka

2 žlice maslinova ulja

1/2 žličice ružmarina

sol, papar

malo šećera

500 g makarona ili druge tjestenine

Priprema:

Rajčice prelijte vrelom vodom, ogulite im kožicu i grubo ih nasjeckajte. Čili papričice operite, razrežite po dužini, uklonite im sjemenke te ih nasjeckajte na kolutiće. Luk i češnjak oljuštite i nasjeckajte. Zagrijte ulje i pirjajte luk, češnjak i ružmarin. Dodajte rajčice i čili papričicu, začinite solju, paprom i šećerom. Kuhajte na laganoj vatri 20 minuta.

Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi, prema uputama na pakiranju, pa je procijedite. Tjesteninu poslužite s umakom i naribanim parmezanom. Dobar tek!