U potrazi ste za ukusnim prilogom ili laganim obrokom plodova koji dospijevaju u jesen i u kojima je moguće uživati kroz cijelu zimu? Odaberite bundevu i ciklu, te pustite mašti na volju. Te se ukusne namirnice odlično slažu teksturom i okusom, a svojom će bojom svaki tanjur učiniti neodoljivim. Također, izvrsno ih je kombinirati s mladim špinatom ili feta sirom, a kao prilog mogu se poslužiti uz pečeno meso. Osim s lećom, bundevu i ciklu u salati možete poslužiti i s kvinojom. Neka i vaš recept mjeseca bude zdrav i ukusan!

Salata od bundeve, cikle i leće

Sastojci:
160 g žute leće
400 g hokaido bundeve
300 g svježe cikle
3 žlice maslinova ulja
malo feta sira
sol i papar

Za preljev:
60 ml maslinova ulja
3 češnja češnjaka
žlica nasjeckanog peršina
žlica limunova soka
sol i papar

Priprema:
Leću isperite pod mlazom vode i kuhajte na laganoj vatri 15 minuta. Bundevu i ciklu očistite i operite. Narežite ih na manje komade. Zagrijte gril tavu, dodajte maslinovo ulje te na ugrijanom ulju popržite komadiće bundeve i cikle da dobiju lijepu boju. Pečenu bundevu i ciklu pomiješajte s kuhanom i ocijeđenom lećom. Preljev za salatu pripremite tako da pomiješate maslinovo ulje, svježi limunov sok, protisnuti češnjak, krupnije sjeckani peršin te sol i papar po želji. Povrće začinite, dodajte namrvljeni feta sir i poslužite.