Princeza Diana ostala je, između ostalog, zapamćena i kao modna ikona, a koliki je njen utjecaj na javnost bio jak svjedoči i činjenica da brojne žene i danas, gotovo 30 godina nakon njene smrti, u njoj pronalaze modnu inspiraciju.
Jedan od razloga zbog kojih je Diana uvijek izgledala odlično u gotovo svemu što bi nosila, je činjenica da je cijeli život održavala vitku liniju. Iako je poznato da se borila s bulimijom, uspjela se okrenuti zdravijoj prehrani.
Kuhar Darren McGrady jednom je prilikom otkrio da je princeza Diana za doručak barem triput tjedno jela popularnu i vrlo pristupačnu namirnicu. Radi se o grahu, a uz njega je princeza voljela pojesti grejp, šalicu kave i čašu soka od naranče.
‘Htjela je grah jer joj je netko rekao da ima malo ugljikohidrata i masti,a puno proteina, što je odlično za nekoga tko vježba’, ispričao je McGrady svojevremeno.
Grah se, inače, u Velikoj Britaniji tradicionalno za doručak poslužuje s jajima, kobasicama, slaninom i gljivama. Anneta Konstantinides, novinarka Insidera, probala je Dianin omiljeni doručak i postalo joj je jasno zašto je princeza prije treninga jela grah.
'Kao i Diana, i ja sam otkrila da je zapečeni grah odličan način da se napunim energijom prije podnevnog treninga. Obično ga kombiniram s pečenim jajima i feta sirom (ipak sam Grkinja). Dodat ću i kriške avokada ako ih imam. I uvijek jedem grah s puno ljutog umaka i svježe mljevenog crnog papra. Grah je izvrstan i s kajganom i tostom', otkrila je.
Diana je navodno jela grah iz konzerve, samo zagrijan, što je probala i novinarka Anneta.
'Grah se zagrijava samo dvije i pol minute i zdrav je. Za doručak koristim pola konzerve, koja ima 150 kalorija, devet grama proteina i nula grama masti', kaže Konstantinides.
Kako je izgledao trening Lady Di?
Step aerobik, popularan u posljednja 2 desetljeća prošlog stoljeća, kao i kardio vježbe, bili su neizostavni dio princezinih treninga. Osim toga, prakticirala je jogging i duge šetnje, koje je posebno voljela.