Vikendi su stvoreni za uživanje, spora jutro, omiljena glazba u pozadini i miris svježe pripremljenog jela koje nas grije iznutra. Jer prava čarolija vikenda krije se u jednostavnim, ali ukusnim jelima. Zato za sve koji se žele upustiti u mini kulinarske izazove donosimo ideju za jelo koje je dobrodošlo u svako doba dana, a priprema je brza i jednostavna. Pripremamo njoke sa sočnim cherry rajčicama i u kremastom umaku. Odlično jelo u 20 minuta.

Njoki s rajčicom recept
Foto: Unsplash / studio-crevettes

Brzi kremasti njoki s rajčicom i bosiljkom

Sastojci (za 2–3 osobe):

400 g svježih njoka

200 g cherry rajčica, prepolovljenih

2 češnja češnjaka, sitno sjeckana

100 ml vrhnja za kuhanje

2 žlice maslinovog ulja

1 žličica soli

1⁄2 žličice papra

Šaka svježeg bosiljka

Parmezan

Njoki s rajčicom recept
Foto: Unsplash / Monika Grabkowska

Priprema:

Zakuhajte vodu i skuhajte njoke prema uputama na pakiranju (obično 2–3 minute dok ne isplivaju). U tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte češnjak te cherry rajčice. Pirjajte 3–4 minute dok rajčice ne omekšaju. Dodajte vrhnje i začine, kratko prokuhajte da se umak zgusne. Umiješajte njoke u umak i lagano promiješajte. Na kraju dodajte svježi bosiljak i po želji pospite svježe naribanim parmezanom. Za malo wow elementa, dodajte pržene pinjole ili kap balzamičnog octa.