Vikendi su stvoreni za uživanje, spora jutro, omiljena glazba u pozadini i miris svježe pripremljenog jela koje nas grije iznutra. Jer prava čarolija vikenda krije se u jednostavnim, ali ukusnim jelima. Zato za sve koji se žele upustiti u mini kulinarske izazove donosimo ideju za jelo koje je dobrodošlo u svako doba dana, a priprema je brza i jednostavna. Pripremamo njoke sa sočnim cherry rajčicama i u kremastom umaku. Odlično jelo u 20 minuta.
Brzi kremasti njoki s rajčicom i bosiljkom
Sastojci (za 2–3 osobe):
400 g svježih njoka
200 g cherry rajčica, prepolovljenih
2 češnja češnjaka, sitno sjeckana
100 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinovog ulja
1 žličica soli
1⁄2 žličice papra
Šaka svježeg bosiljka
Parmezan
Priprema:
Zakuhajte vodu i skuhajte njoke prema uputama na pakiranju (obično 2–3 minute dok ne isplivaju). U tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte češnjak te cherry rajčice. Pirjajte 3–4 minute dok rajčice ne omekšaju. Dodajte vrhnje i začine, kratko prokuhajte da se umak zgusne. Umiješajte njoke u umak i lagano promiješajte. Na kraju dodajte svježi bosiljak i po želji pospite svježe naribanim parmezanom. Za malo wow elementa, dodajte pržene pinjole ili kap balzamičnog octa.