Priprema slastica u jesenskim danima ima poseban gušt, prohladna jutra i večeri te kišna poslijepodneva zaslužuju sočnu jesensku poslasticu. Vrijeme je da iz pećnice zamirišu karamelizirane jabuke, kruške, orasi, bundeve, cimet, klinčić i vanilija, a zrak zamiriši na comfort food. Zato je Apple Pie Cinnamon Rolls savršena slastica za taj doživljaj, i ne čudi što je apsolutni hit na TikToku.

Apple Pie Cinnamon Rolls

Sastojci:

Za rolice (brza verzija):

1 pakiranje gotovog tijesta za cinnamon rolls (možete koristiti i lisnato ili brioche tijesto)

Malo maslaca za premaz

Za nadjev od jabuka:

2 srednje jabuke (najbolje su jonagold, zlatni delišes)

1 žlica maslaca

1 žlica smeđeg šećera

1/2 žličice cimeta

Prstohvat muškatnog oraščića (po želji)

Par kapi soka limuna

Za preljev:

100 g krem sira

2 žlice šećera u prahu

1 žlica mlijeka ili slatkog vrhnja

1/2 žličice vanilije

Priprema:

Pripremite nadjev od jabuka:
Jabuke ogulite i narežite na sitne kockice. U tavi otopite maslac, dodajte jabuke, smeđi šećer, cimet, muškatni oraščić i nekoliko kapi limuna. Pirjajte 5 do 7 minuta dok jabuke ne omekšaju i puste sok. Ostavite da se malo ohlade.

Pripremite rolice:

Ako koristite gotovo tijesto za cinnamon rolls, nježno ga razvaljajte i premažite maslacem. Po površini ravnomjerno rasporedite ohlađeni nadjev od jabuka. Zarolajte, narežite na 6 do 8 rolica i stavite u namašćen kalup (okrugli ili četvrtasti). Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Pecite 20 do 25 minuta dok rolice ne porumene i zamirišu.

Preljev:

Umutite krem sir sa šećerom u prahu, mlijekom i vanilijom dok ne dobijete glatku kremu. Prelijte preko toplih rolica.

Savjet za posluživanje:

Poslužite toplo, uz šalicu čaja s cimetom ili kavu s mlijekom. Ako želite dodatnu okusnu raskoš, dodajte kuglicu sladoleda od vanilije.