Honey Garlic Feta Toast je zalogaj koji spaja jednostavne sastojke u bogat i okusni doživljaj. Hrskavi kruh, slana feta, med s notom češnjaka i začina, sve to stane u jedan zalogaj koji izgleda kao da ga je za vas pripremio chef iz vama najdražeg bistroa. Tajna je u svakom sastojku ali i činjenici da se priprema u svega desetak minuta i da je moguće dodavanjem začina personalizirati ovaj foodie doživljaj.
Toast varijante već su godinama favorit, bez obzira pripremate li brzinski doručak, laganu večeru ili opušteni vikend brunch. Upravo ta svestranost čini ih savršenim platnom za kreativne kombinacije okusa – slatkih, slanih, jednostavnih ili gurmanskih. Zato na listu omiljenih toplih sendviča od sada dodajemo i ovaj recept.
Honey Garlic Feta Toast
Sastojci (za 2 toasta):
2 šnite kruha po vašem izboru (sourdough ili integralni kruh odlično funkcioniraju)
Maslinovo ulje ili maslac
2 žlice feta sira (ili više, po želji)
1 režanj češnjaka
1 žlica meda
Svježi timijan ili čili pahuljice (po želji)
Svježe mljeveni crni papar
Priprema:
Zapečete kruh na tavi s malo maslinova ulja ili maslaca prepecite kruh s obje strane dok ne postane zlatan i hrskav. Natrljate češnjak, dok je kruh još topao, lagano natrljajte jednu stranu svježim režnjem češnjaka. Tako dobit ćete dubinu okusa a da češnjak ne nadjača ostale sastojke. Na zapečenu površinu rasporedite fetu. Možete je zgnječiti vilicom ili ostaviti u komadićima. Tost prelijte medom. Za dodatni okusni dojam, kratko zagrijte med s čili pahuljicama i svježim timijanom prije serviranja. Na kraju dodajte malo svježe mljevenog crnog papra i nekoliko listića timijana (ako volite). Poslužite odmah!
Savjet više, za sve koji u ovoj kombinaciji vole i komad voća, pripremite slatki zalogaj s kruškom.