Domaća glumica Marijana Mikulić posljednjih nekoliko godina promijenila je prehranu. Fokusirana je cijelovite namirnice, izbacila je gluten, mliječne proizvode i šećere. Ovaj tip prehrane joj je pomogao da smršavi, ali i da smanji loš kolesterol. Kako bi i dalje uživala u slasticama, Marijana priprema omiljene desert na drugačiji način. Tako je podijelila recept za veganske palačinke.
Veganske palačinke
Sastojci
- 2 šalice zobenih pahuljica
- 1 šalica heljdinog brašna
- 4 šalice zobenog mlijeka
- prstohvat soli
- 1 žlica meda.
Priprema
- Sve sastojke izblendajte.
- Pecite palačinke na klasičan način dok ne budu zlatno-smeđe boje.
Dodatan savjet: Možete koristiti bilo biljno mlijeko, ali svakako nemojte baš šalicu do vrha punu nego malo manje. Ako je pregusto dodajte malo jer kad je smjesa rijetka, palačinke se raspadaju.
Prethodna vijestSljedeća vijest