Domaća glumica Marijana Mikulić posljednjih nekoliko godina promijenila je prehranu. Fokusirana je cijelovite namirnice, izbacila je gluten, mliječne proizvode i šećere. Ovaj tip prehrane joj je pomogao da smršavi, ali i da smanji loš kolesterol. Kako bi i dalje uživala u slasticama, Marijana priprema omiljene desert na drugačiji način. Tako je podijelila recept za veganske palačinke. 

Veganske palačinke

Sastojci

  • 2 šalice zobenih pahuljica
  • 1 šalica heljdinog brašna
  • 4 šalice zobenog mlijeka
  • prstohvat soli
  • 1 žlica meda.

Priprema

  1. Sve sastojke izblendajte.
  2. Pecite palačinke na klasičan način dok ne budu zlatno-smeđe boje.

Dodatan savjet: Možete koristiti bilo biljno mlijeko, ali svakako nemojte baš šalicu do vrha punu nego malo manje. Ako je pregusto dodajte malo jer kad je smjesa rijetka, palačinke se raspadaju.