Šnenokle ili paradižot bio je jedan od najpopularnijih deserata u prošlosti. Glavni sastojci ove pjenaste slastice su jaja, mlijeko i šećer, a najukusnija je kada se dobro ohladi. Vratite se u djetinjstvo i isprobajte ovaj jednostavan recept.
Sastojci
550 ml mlijeka
3 jaja
4 žlice šećera
1,5 žlica brašna
1 vrećica vanilin šećera
Recept za šnenokle
Odvojite žumanjke od bjelanjaka
Odvojite žumanjke i bjelanjke pa bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
Prokuhajte
Zagrijte mlijeko, žlicom vadite bjelanjke i kratko ih prokuhajte u mlijeku. Vadite ih šupljikavom žlicom u zdjelice u koje ćete kasnije uliti kremu.
Izmiksajte
U žumanjke dodajte šećer, brašno, malo mlijeka i vanilin šećer, pa sve dobro izmiksajte da nema grudica.
Skuhajte kremu
Ovu smjesu ulijte u mlijeko u kojem ste kuhali bjelanjke i nastavite kuhati na laganoj vatri dok ne dobijete malo gušću kremu. Prelijte ga preko šnenokli i ostavite da se desert ohladi.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.