Kada vam na vrata pokucaju iznenadni gosti ili kada vam se baš nešto fino gricka uz film na televiziji, odlično rješenje su domaći grisini. Brzi, ukusni i jednostavni.

Sastojci:

400 g brašna
1 jaje
200 ml jogurta
50 ml ulja
1 vrećica kvasca
1 žličica šećera
1 žličica soli
200 g maslina
150 g tvrdog sira

Priprema:

U jogurt (koji je stajao na sobnoj temperaturi) umiješajte šećer i kvasac. U prosijano brašno dodajte jaje, ulje i sol. Kada se smjesa s kvascem udvostručila dodajte je u brašno i umijesite tijesto.

Maslinama izvadite koštice i narežite ih na kolutove, a sir naribajte te sve zajedno umiješajte u tijesto. Kada se tijesto počne odvajati od rubova, ostavite ga da odstoji oko pola sata. Kada se udvostruči, stavite ga na radnu površinu koju ste pobrašnili pa izvaljajte u oblik pravokutnika.

Izrežite tijesto na trakice (debljine po želji), uhvatite trakicu za vrhove pa svaki vrh zavijte u suprotnu stranu kako biste dobili vitičasti oblik grisine. Poredajte štapiće na lim obložen papirom za pečenje i pecite na 200 stupnjeva 25 minuta.