Jesen je i službeno stigla, a s njom i niske temperature koje posebno pogoduju sezoni prehlada i virusa. Kako bi se što bolje zaštitili u mjesecima koji nam slijede, u nastavku donosimo nekoliko ključnih savjeta koji su bitni za jačanje imuniteta.
Koliko su svakodnevne prehrambene navike važne za normalnu funkciju organizma, nije potrebno objašnjavati, ali je dobro s vremena na vrijeme podsjetiti se koje nam namirnice čine veliku uslugu kada je riječ o jačanju imuniteta.
Najprije, potrudite se unositi više voća i povrća te proteina, a manje nezdravih masti i šećera. Ne treba posebno napominjati da je voće izrazito važno za jak imunitet, a posebno vitamin C, koji ima svojstva antioksidansa i pomaže u jačanju imunološkog sustava.
Upravo zbog toga, nije na odmet u sljedećim mjesecima pojačati konzumaciju limuna i naranči. Također, još jedna namirnica dobra za imunitet je i med. Osim što ga možete konzumirati kao dodatak čaju, ujedno je i zdrava zamjena na slatko.
Za kraj, ne manje važan, izrazito pogodan za jačanje imuniteta je i čaj od đumbira. Korijen đumbira operite, očistite, prokuhajte u vodi, ostavite da odstoji, a potom mu dodajte med i uživajte u svom zdravom napitku.