Proces mršavljenja obično podrazumijeva promjenu brojnih navika, a jedan od načina kako da uspijemo u tome je da izbacimo šećer iz svakodnevne uporabe. Mnogima najteže pada izbacivanje šećera iz kave, osobito ako je pijete bez mlijeka jer joj je okus sam po sebi prilično gorak.
No to ne znači da se morate odreći svog omiljenog napitka, niti da morate odustati od okusa već je potrebno da uvedete malu promjenu.
Fitness trenerica Jenny Sugar otkrila je trik uz koji će vaša kava dobiti potpuno drugačiji, ali ipak odličan okus. Naime, Jenny u kavu umjesto šećera dodaje cimet.
‘Nakon što dobro promiješam, popijem gutljaj i okus je puno topliji i slađi. Tako moja kava praktično ima nula kalorija i ne sadrži šećer’, objasnila je trenerica koja pije crnu kavu bez mlijeka.
Cimet dodaje i u jogurt od bademova mlijeka, zobenu kašu s bananama, na jabuke, pa čak i na tost s maslacem od kikirikija.
‘Osim što daje slađi okus jelima, cimet je i zdrav. Prepun je antioksidansa i pomaže tijelu u rješavanju slobodnih radikala. Istraživanja su pokazala da ima i protuupalna svojstva’, istaknula je Jenny za PopSugar.
Cimet također potiče termogenezu, proces zagrijavanja tijela i potiče sagorijevanje više kalorija.