Jednostavno, brzo i vrlo popularno jelo koje se priprema u jednoj posudi, a rezultat je kremasta, mirisna i izuzetno ukusna tjestenina s piletinom, savršena za opušteni vikend kod kuće. Ovo jelo je omiljeno zato što je priprema jednostavna, a rezultat je odličan. Baked Feta Orzo Chicken kombinira kremastu teksturu rastopljene fete, sočnost piletine i svježinu pečenih cherry rajčica, stvarajući bogat i uravnotežen mediteranski okus.
Baked Feta Orzo Chicken
Sastojci (za 3–4 osobe):
300 g orzo tjestenine
350–400 g pilećih prsa narezanih na kockice
200 g tvrde fete u komadu
250 g cherry rajčica
3–4 žlice maslinova ulja
3 češnja češnjaka (zdrobljena ili grublje nasjeckana)
1 žličica origana
1 žličica soli
1 žličica papra
1 žlica limunova soka
400 ml vruće vode ili temeljca
svježi bosiljak za posluživanje
Priprema:
U veću vatrostalnu posudu stavite cherry rajčice, orzo tjesteninu i komadiće piletine. U sredinu posude položite cijeli komad fete. Sve sastojke oko fete prelijte maslinovim uljem i dodajte češnjak, origano, sol, papar i limunov sok. Lagano promiješajte kako bi se začini rasporedili, ali ostavite fetu netaknutom. Ulijte vruću vodu ili temeljac tako da orzo bude pokriven tekućinom.
Stavite posudu u pećnicu i pecite 30–35 minuta na 200 stupnjeva, dok rajčice ne popucaju, piletina se potpuno ispeče, a tjestenina upije tekućinu. Nakon pečenja izvadite posudu iz pećnice i žlicom razlomite fetu, zatim sve dobro promiješajte kako biste dobili kremastu, nježno povezanu smjesu. Na kraju dodajte svježe listiće bosiljka i nekoliko kapi maslinova ulja. Jelo poslužite toplo, izravno iz posude ili prebačeno u zdjele.