Priča o Reuben sendviču je zanimljiva jer izvorni recept za sendvič datira iz 1920. godinea uz govedinu u salmuri glavni sastojak je bio (i ostao) - kiseli kupus. A upravo je kiselo zelje razlog zašto se ovaj sendvič stavlja u kategoriju savršenog zimskog sendviča, onog kojeg ćete pripremiti dok sjeckate kiseli kupus za salatu ili zimska variva.
Postoje brojne verzije ovog sendviča (koji je naziv dobio po svom tvorcu, vlasniku zalogajnice i kuharu Arnoldu Reubenu), ali ovaj je sendvič savršen ukoliko za pripremu (uz dimljenu šunku i kiseli kupus) koristite raženi kruh, umak tisuću otoka (ili ruski umak, priprema se tako da pomiješate majonezu, ketchup, hren, Worcestershire i malo papra), sir i maslac.
Ovaj se sendvič poslužuje netom pripremljen kako bi se na najbolji način uživalo u sočnoj kombinaciji rastopljenog maslaca i sira, a priprema se tako da se s maslacem premaže jedna strana svake kriške kruha. Potom se svaka kriška s namazanom stranom prema dolje položi na zagrijanu tavu. Gornja strana kriške kruha se premaže umakom na koji se doda kiseli kupus, a preko njega se polože kriške sira te dimljena šunka (kuhana vratina, but). Sve se poklopi s drugom kriškom kruha premazanom umakom. Sendvič se dovršava na jakoj vatri uz pritiskanje a kada je kruh hrskav i pečen s jedne strane, okrene se i ponovi pečenje ali tako da se dodatno pristisne težim tanjurom. Važno je da se pod pritiskom svi sastojci spoje i prožmu.
Reuben sendviče je odličan samostalni obrok ali se uz sendvič mogu poslužiti pečeni krumpirići, kiseli krastavci te svježa kupus salata s plavim sirevima.