Ljetni i vrući dani posebni su za uživanje u laganoj prehrani koja uključuje puno povrća, voća i malo pripreme. Sad je i sezona tikvica bez kojih ne možemo zamisliti vruće ljetne dane. Ako i vi obožavate tikvice, a više ne znate kako ih pripremiti, mi vam preporučujemo jednostavnu pitu od tikvica i piletine bez kora. Priprema se jednostavno, sve se sjedini u jednoj posudi i peče. Sočna je, mekana i puna ukusa, idealna za ručak, večeru ili ponijeti na posao.
Pita bez kora s piletinom i tikvicama
Sastojci
- 400 g tikvica
- 400 g mljevene piletine
- 1 glavica crvenog luka
- 200 g rajčica
- 4 jajeta
- 100 g grčkog jogurta
- 150 g sira
- Sol i papar po želji
- Sjeckani peršin.
Priprema
- Naribajte tikvice, posolite ih i ostavite 10 minuta da puste vodu pa ih dobro ocijedite.
- U tavi poprižite sitno sjeckani crveni luk, dodajte mljevenu piletinu i kratko pržite dok ne pobijeli. Dodajte sjeckane rajčice i pržite još nekoliko minuta dok tekućina ne ispari.
- U većoj zdjeli sjedinite jaja, pavlaku, izmrvljen sir, ocijeđene tikvice, piletinu i začine. Na kraju dodajte sjeckani peršin.
- Smjesu stavite u uljem podmazan lim i pecite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C oko 45 minuta, dok pita ne porumeni.
Prethodna vijestSljedeća vijest