Ljetni i vrući dani posebni su za uživanje u laganoj prehrani koja uključuje puno povrća, voća i malo pripreme. Sad je i sezona tikvica bez kojih ne možemo zamisliti vruće ljetne dane. Ako i vi obožavate tikvice, a više ne znate kako ih pripremiti, mi vam preporučujemo jednostavnu pitu od tikvica i piletine bez kora. Priprema se jednostavno, sve se sjedini u jednoj posudi i peče. Sočna je, mekana i puna ukusa, idealna za ručak, večeru ili ponijeti na posao. 

Pita bez kora s piletinom i tikvicama

Sastojci 

  • 400 g tikvica 
  • 400 g mljevene piletine 
  • 1 glavica crvenog luka 
  • 200 g rajčica 
  • 4 jajeta 
  • 100 g grčkog jogurta 
  • 150 g sira 
  • Sol i papar po želji 
  • Sjeckani peršin.

Priprema

  1. Naribajte tikvice, posolite ih i ostavite 10 minuta da puste vodu pa ih dobro ocijedite. 
  2. U tavi poprižite sitno sjeckani crveni luk, dodajte mljevenu piletinu i kratko pržite dok ne pobijeli. Dodajte sjeckane rajčice i pržite još nekoliko minuta dok tekućina ne ispari. 
  3. U većoj zdjeli sjedinite jaja, pavlaku, izmrvljen sir, ocijeđene tikvice, piletinu i začine. Na kraju dodajte sjeckani peršin. 
  4. Smjesu stavite u uljem podmazan lim i pecite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C oko 45 minuta, dok pita ne porumeni.