Najpoznatija američka pita je pita od jabuka s poznatom rešetkom od tijesta, a ovaj put donosimo vam zanimljiv recept za takozvanu Impossible pitu. U našem slobodnom prijevodu "nemoguća pita", jedna je od najjednostavnijih slastica koje ćete ikad napraviti.

Priprema se u samo jednoj posudi, sastojci se izmiksaju i promiješaju i smjesa se izlije u tepsiju i pečena je za manje od sat vremena.

Ovaj kolač zahvalan je i za eksperimentiranje s dodacima, u ovom receptu dodaje se kokos, ali ako ga ne volite, možete ga izostaviti. Ljeti možete dodati limunov ili limetin sok i dobit ćete odličan osvježavajući kolač, a zimi spojite naribanu koricu i sok naranče s muškatnim oraščićem.

Po želji možete dodati i jabuke ili neko drugo voće. Također, muškatni oraščić nije obavezan, ali daje fini okus kolaču.

nemoguća pita.jpeg
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 3/4 šalice šećera
  • 4 žlice maslaca
  • 1/2 šalice brašna
  • 2 šalice mlijeka
  • 1 šalica naribanog kokosa
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščića

Priprema:

Jaja, šećer, maslac i vaniliju izmiksajte. Dodajte muškatni oraščić, brašno i mlijeko pa još izmiksajte. Pjenjačom umiješajte kokos.

Namastite tepsiju ili obložite papirom za pečenje i izlijte smjesu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 55 minuta.

Čačkalicom provjerite je li gotova pa izvadite da se ohladi. Režite tek kada se potpuno ohladi.