Ako vam je kuhano bijelo vino draže od crnog, svojim gostima poslužite svoje najdraže piće u novom, profinjenom ruhu, spremljenom prema uputama same kraljice domaćinstva – Marthe Stewart.
Kuhano bijelo vino nešto je blaža opcija od crnog kuhanog vina no ne dajte da vas zavara, bez obzira na ukusne začine, ipak nije riječ o bezazlenom sokiću.
Bijelo kuhano vino prema receptu Marthe Stewart uključuje i jedan neočekivan sastojak koji donosi efekt iznenađenja, a riječ je o đumbiru. Pridržavajte se recepta jer s tim zdravim, ali ljutim sastojkom ne treba pretjerivati.
Sastojci:
1 naranča
5 cijelih klinčića
3 cijele mahune zvjezdastog anisa
1 centimetar oguljenog svježeg đumbira, tanko narezanog
1 šalica vode
¼ šalice šećera
1 boca (750 ml) bijelog vina
Postupak:
Ogulite naranču na trakice gulilicom za povrće pritom pazeći da ne uklonite srž (bijeli dio). Utisnite klinčiće u koru. Pomiješajte narančinu koricu s klinčićima, zvjezdasti anis, đumbir, vodu i šećer u loncu na srednjoj vatri. Zakuhajte uz miješanje da se šećer otopi i kuhajte 10 minuta. Maknite s vatre, dodajte vino. Pustite da odstoji 20 minuta da se umuti.
Neposredno prije posluživanja lagano zagrijte kuhano vino na srednjoj vatri dok ne počne kuhati. Poslužite toplo, naravno u šalicama ili čašama otpornim na visoke temperature.
Kuhano bijelo vino možete pripremiti i unaprijed pa zatim zagrijati neposredno nakon dolaska gostiju i ukrasiti začinima.
izvor: hellomagazine.hr