Sigurni smo kako sve sastojke za ovu poslasticu već imate u svojoj kuhinji. Samo ih pomiješajte i nakratko upalite mikrovalnu pećnicu. Vjerujte nam na riječ, nećete požaliti.

Preporučujemo da ipak pričekate nekoliko minuta prije no što uronite žlicu u ovaj sočan kolač. Kad se malo ohladi, prelijte ga s još malo rastopljene čokolade, dodajte pokoju trešnju i kuglicu sladoleda. U slast!

Mug cake s trešnjama

Sastojci:
80 g tamne čokolade
50 g maslaca
2 jaja (M)
50 g šećera
50 g glatkog brašna
1/2 žličice praška za pecivo
50 g trešanja iz kompota

Priprema:

Izmiksajte jaja sa šećerom i rastopljenim maslacem pa dodajte otopljenu čokoladu. Dobro promiješajte pa dodajte prosijano brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju umiješajte trešnje bez koštica.

Podijelite smjesu u dvije šalice pa stavite u mikrovalnu pećnicu. Pustite da se peče dva puta po minutu na najjačem programu. Provjerite pa po potrebi pecite još 30-ak sekundi. Pustite da kolači odstoje nekoliko minuta prije posluživanja. Dobar tek!