Tko može odoljeti palačinkama? Omiljeni desert uz namaz od čokolade, punjenje od sira ili možda pekmez malo tko će odbiti. Možda je sada vrijeme da među svoje omiljene recepte dodate i slane palačinke s tikvicama i piletinom. Lako se pripremaju i jako su ukusne. 

Palačinke od tikvica s piletinom

Sastojci

  • 2 srednje tikvice
  • 3 jajeta
  • oko 180 g brašna, po potrebi dodajte još malo
  • 200 ml jogurta
  • Sol, papar, češnjak, paprika, začinsko bilje po ukusu 
  • 200 g pilećeg filea 
  • krem sir.

Priprema

  1. Tikvice operite i izribajte na krupno, posolite i ostavite 10 minuta da puste višak vode pa ih dobro ocijedite. U većoj zdjeli umutite jaja, dodajte jogurt i brašno pa sve dobro sjedinite u glatku smjesu. Dodajte začine: sol, papar, češnjak, papriku i začinsko bilje.
  2. Umiješajte tikvice u smjesu i po potrebi dodajte još brašna da smjesa ne bude previše tekuća. 
  3. Pecite palačinke na dobro zagrijanoj tavi s malo ulja, oko 2-3 minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatnu boju.
  4. Piletinu isprižite pa isjecite na sitne komade. 
  5. Palačinke premažite krem sirom i rasporedite piletinu po njima. Zarolajte ili preklopite palačinke i poslužite tople. 

Izvor: Stvar ukusa