Ako vam na druženje dolazi ekipa, a u hladnjaku imate mjericu svježih trešanja, počastite ih najkremastijim browniejima.

Priprema s pečenjem traje otprilike pola sata, ali imajte na umu da se brownieji trebaju ohladiti prije rezanja. Preporučujemo da ih poslužite s kuglicom sladoleda!

Brownies s trešnjama i čokoladom

Sastojci:
350 g tamne čokolade
250 g maslaca
3 jaja (L)
250 g smeđeg šećera
100 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
100 g svježih trešanja
150 g nasjeckane mliječne čokolade

Priprema:

Rastopite tamnu čokoladu i maslac na pari pa ostavite sa strane da se malo ohladi. Za to vrijeme izmiksajte jaja sa šećerom u pahuljastu smjesu pa u to umiješajte otopljenu čokoladu. Potom drvenom žlicom umiješajte mješavinu brašna i praška za pecivo, a na kraju dodajte i trešnje bez koštica te grubo nasjeckanu mliječnu čokoladu.

Smjesu rasporedite u četvrtasti kalup obložen papirom za pečenje. Zagladite i pecite otprilike 25 minuta. Pričekajte da se ohladi prije rezanja. U slast!