Bruschette su izvanredan odabir za finger food na opuštenim druženjima. No, mogu biti i dosadan izbor, ukoliko se odlučite za tisuću puta viđenu kombinaciju s rajčicama. Sljedećeg puta goste iznenadite osvježavajućom i nesvakidašnjom kombinacijom boba i metvice!

Imajte na umu da su sastojci dovoljni za četiri osobe. Ako zaista planirate ugostiti veći broj ljudi, svakako povećajte količine.

Bruschette s bobom i metvicom

Sastojci:
350 g očišćenog boba (svježeg ili zamrznutog)
1 režanj češnjaka
1 žlica limunovog soka
3 žlice maslinovog ulja
10 narezanih maslina
12 listova metvice
1 ciabatta, narezana
Sol i papar

Priprema:
Lonac napunite vodom, posolite i pustite da zakipi. U kipućoj vodi sedam minuta kuhajte bob i češnjak. Potom ocijedite i isperite vodom te ostavite da se ohladi. S boba skinite kožice te u blender dodajte bob, češnjak i limunov sok. Polako miksajte dok se dobijete kašu, uz postepeno dodavanje ulja, a ciljajte da je smjesa glatka i maziva na kruh. U slučaju da je pregusto, možete dodati malo vode. Zatim dodajte masline i pola listića metvice te začine.

Zagrijte tavu te kada postane dovoljno vruća na njoj popržite kriške ciabatte, dok ne postanu hrskave i zlatnosmeđe. Namažite smjesu od boba na bruskete, pospite ostatkom listića metvice i poslužite.